Share

Псориазис лечение с риби

След като нито вирус нито друго заболяване може да бъде разпространено по вода, лечението на псориазис с риби е напълно безопасно. Лечението няма каквито и да било странични ефекти. Моля имайте на предвид, че лечението в термалния център в Balikli не гарантира окончателно излекуване от псориазиса, въпреки това то успява да постигане на учудващо добри резултати и способства за задържане на повторната му поява с месеци.

Д-р Fish

Рибите от термалния извор в Balikli бързо си спечелват славата на много добри дерматолози. Кожни заболявания като акне, екзема и псориазис могат успешно да бъдат лекувани от тези малки създания. Част от семейството на шараните и лещанките, и двата вида – Cyprinion macrostomus и Гара Руфа (Garra rufa Obtusa) оцеляват учудващо във водата на басейните при температура от 37 градуса. С оглед на невероятната си лечебна дарба да лекуват едни от най-изострените форми на псориазис, професори решават да ги нарекат д-р fish или риби лечители. Известни са още като кангалови риби. Двата отделни вида са познати още като 'атакуващи' и 'ближещи', очевидно заради естественото им поведение в спа басейните.

Високата температура на водата в термалните извори в Кангал прави невъзможно оцеляването на хранителните организми вътре в тях. Поради липсата на естествен източник на хранителни вещества в басейните, покритата с мъртви клетки човешка кожа се оказва изключително привлекателна за рибите като се явява лесен източник за набавяне на необходимите вещества. Рибите по принцип не са месоядни и се насочват към плаките.

Процедура на лечение

Още при влизането си в басейна, пациентите веднага биват заобиколени от рибите, които започват да ядат засегнатите части на кожата. Рибите почистват люспите, което причинява леко кървене и откриват лезиите за благотворното влияние на водата и слънчевата светлина. Едновременно се усеща влиянието от минералното съдържание на водата и лечебния ефект на рибите. Селенът, който е научно доказано ефективен при лечение на кожни заболявания, и се намира в изобилие във водните басейни започва да прониква с помощта на рибите. Продължителното прочистване на люспите повишава ефективността на ултравиолетовата светлина. Д-р fish може да премахне по-видимите люспи от кожата на пациента за няколко часа, което оказва и положителен психологичен ефект.

Правила при лечение

Страдащите от псориазис трябва да съблюдават следните правила, за да постигнат 100 % ефект върху кожата си:

1- Да пият изворна вода сутрин поне 3 пъти преди закуска.
2- Лечението в басейните трябва да започне на пълен стомах, след като пациентът е закусил обилно в хотела.
3- Да прекарват по 8 часа на ден в басейна (два престоя от по четири часа на ден)
4- Приемането на алкохол е абсолютно забранено по време на лечението.
5- Не трябва да се приемат други лекарства по време на лечението.
6- Пациентите трябва да се лекуват в продължение на 21 дни, без да пропускат процедура.
7- Пациентите трябва да си носят лични чехли, хавлии и тоалетни принадлежности от хигиенна гледна точка.

Какво да очаквате

„Атаките” на рибите могат да причинят лека болка в началото, но впоследствие това усещане отшумява. Рибите по-скоро гъделичкат, отколкото да хапят. Най-добре чувството се описва като докосване от пръсти по Вашето тяло. Въпреки твърдението, че рибите предлагат отпускащ микро-масаж, първият досег с малките ненаситните създания може да Ви се стори малко шокиращ. Обикновено са нужни около 2-3 дена докато пациентите свикнат напълно с тях.

Повечето от къпещите се в спа басейните изразяват ентусиазъм от д-р fish и никой не е бил разочарован. Според лекуващите се там, човек излиза от термалната вода освежен, здрав и бодър.

Наистина няма какво толкова да ангажира съзнанието Ви по време на водните процедури, и това създава спокойна атмосфера, благоприятна за лечението на псориазиса. Може да Ви е трудно да се настроите за 3 седмици пълен престой във вода, но само след първите няколко дни, когато забележите, как плаките от псориазис буквално изчезват от кожата Ви, ще разберете, че усилията Ви не са били напразни.

Резервирай лечебен пакет от тук