Share

Местни атракции

Районът на Сивас е богат на културно-исторически забележителности и атракции, които биха допаднали както на придружителите, така и на самите пациенти в спа хотел Balikli. За да сте в добро настроение по време на лечението, Ви каним да се възползвате от нашите екскурзии, и да се впуснете в откривателство на древните цивилизации, любувайки се на красиви природни местности и да се потопите в местния начин на живот. Екскурзиите, които предлагаме, са съобразени с програмата Ви на лечение и по никакъв начин няма да попречат на процедурите ви. Екскурзиите са по желание и можете да се запишете за тях преди, след или по време на самото лечение.

Сивас и Дивриги

Сивас е провинция в източен Анадол, разположен на север от долината Yukari Kizilirmak. По времето на хетейците ( 2000г. Пр.Хр) е бил убежище на Сиваската империя (1200г пр Хр). По времето на лидийците известен Кралски Път е пресичал този величествен град. Сивас е бил столица по времето на Селджукската империя и е бил център на една от най-развитите цивилизации по това време, като се е наричал Дарулала или благородният град.

Дивриги е град и област в провинция Сивас, Турция – родно място на най-важните архитектурни паметници на Анадола – джамията Дивриги и граничещия с нея медицински център (Darussifa), построени едновременно от султан Turan Melek, дъщеря на Шах Fahreddin Behram, владетел на Erzincan, от бейлика Менгюджек, И двете са включени в листата на световното културно наследство на ЮНЕСКО, заради своята забележителна дърворезба и архитектура.

Истанбул и Кападокия

За да направите пътуването си до Турция още по-незабравимо, ние Ви препоръчваме след приключването на лечението Ви в термалния спа център Balikli да се запишете за една от нашите специални обиколки на Истанбул и Кападокия. Удължете ваканцията си на красивите брегове на Егейско и Средиземно море и пътувайте до исторически места като Ефес и Троя.

Участието в нашите дневни или по-продъжителни екскурзионни турове, не само ще гарантира бягство от монотонността на лечението, но ще окаже и огромен положителен ефект върху цялостното подобрение на физическото и психическото състояние на тези, които се подлагат на лечение. За полу-или целодневна екскурзия до Сивас и Дивриги или за записване за обиколен тур, моля свържете се с нас.

Резервирай лечебен пакет от тук