Share

Основна Информация

Популарността на термалния извор Balikli датира от началото на 1900 година, когато местните хора са открили лечебните му свойства. Впоследствие бързо се привлича общественото внимание към това магическо място и в продължение на над 50 години са изградени множество басейни в района. Били са построени и няколко заведения за пребиваване, чиято цел е да осигури необходимият комфорт за хората, идващи отдалеч. Чудният лечебен метод на doctor fish, живеещ в изключително горещата термална вода, става все по-популярен. Понастоящем термалният извор Balikli се счита за неповторимо място в света, което се е оказва последен остров на надеждата за много хора, страдащи от остри кожни заболявания, като псориазис вулгарис, язви, ревматизъм – заболявания, които съвременната медицина все още не може да излекува.

Изворната вода, със съдържание на РН около 7,2, е изотермална и поддържа температура около 35 градуса през цялата година. Тя има и свойства, които я правят питейна. Наличният селен в нея (1,3 ррт) е известен със своите биологични и терапевтични качества. Високото му съдържание във водата е най-важния фактор при лечението на рани. Действието му е ефективно както при проникване през кожата, така и при орален прием. Има сведения за това, че изворната вода помага при ревматични заболявания и нервни разстройства, ортопедични, травматологични и гинекологични проблеми.

Разположен в провинция Сивас, Турция, термалният извор Balikli е на 98 км от Сивас и на 13 км от град Кангал. Известен също така и като терапевтичният център на Кангал, курортът е разположен в планината (1600м надм. височина) сред живописна местност. С оглед на високата надморска височина и изолираността от градските райони, посетителите на термалния извор Balikli могат да се насладят на изключително свеж и чист въздух, съчетан със слънчево време през повече от 280 дни в годината. Височината подпомага ефекта на UV лъчите, действието на които е жизнено важно, тъй като имат благотворен ефект върху засегнатата от псориазис кожа.

Има редовни полети от Истанбул до Сивас, Kayseri или Malatya. Предлагат се и специализирани транспортни услуги за пациенти от летището на Сивас то термалния център. Авто- и жп връзки също могат да се използват да се достигне до извора. Има и ежедневна автобусна линия на всеки час.

Информация за хотела

Термалният спа център Balikli предлага скромен комплекс за настаняване, който работи целогодишно. Базата за настаняване е семпла, но чиста, включваща 2 основни типа стаи. Стаите от първа категория представляват просторни и добре обзаведени помещения, включващи самостоятелен санитарен възел, мини бар, централно отопление, телефон. В стаите от втора категория също има самостоятелен санитарен възел, въпреки това те са по-малки и в тях липсват някои удобства, които се предлагат в стаите от първа категория. За да бъде Вашият престой по-удобен, ние Ви препоръчваме да резервирате стая от първа категория.

Спа съоръженията включват 6 басейна (единият от които е с размерите на половин Олимпийски) и 16 частни бани, включващи отделни лечебни басейни за мъже и жени, до които се стига през топла връзка от основната сграда на хотела. Към удобствата, които хотелът предлага принадлежат просторен ресторант с капацитет от 200 места, стая за гледане на телевизия, мини-маркет, градина, където гостите могат да пият чай, магазин за кафе и игрище за деца. В Спа центъра няма кой знае какви развлечения, затова си вземете книги, iPod или DVD плейър.

Спа хотелът Balikli Thermal може с право да бъде определен и като лечебен център, поради наличието на стриктни правила на лечение, които задължават пациентите да съблюдават строги хигиенните норми, като например да си носят всичко необходимо за пренощуване като собствени кърпи, чехли, сапуни и шампоани. Тези неща могат да бъдат закупени и от мини маркета, разположен на приземното ниво на хотела.

За да си направите резервация за Спа хотел Balikli Thermal, моля попълнете нашата резервационна форма и я изпратете. Ние ще се свържем с Вас веднага с изчерпателна информация, относно свободните места и цените. При запитване могат да бъдат резервирани също международни и вътрешни полети, дневни обиколки и екскурзии до местните градове и забележителности.

 

Резервирай лечебен пакет от тук